Geboren in 1937 te Brussel als kleinzoon van Corneille de Thoran, directeur van de Koninklijke Muntschouwburg, en Emile Bosquet, pianist. Hij studeerde scenografie in Ter Kameren.

Op 21-jarige leeftijd maakt hij zijn eerste decor voor De Munt (De Barbier van Sevilla). Twintig jaar lang zou hij er zijn talenten botvieren, zowel op het niveau van kostuums als op het niveau van decors. Daarnaast was hij ook een bevoorrecht medewerker van Maurice Béjart.

Hij realiseert zowel kostuums als decors in de meeste opera’s en theaters in binnen- en buitenland, waaronder:

Libanon: Het Festival van Baalbek

Italië: Palermo en Rome, Scala van Milaan

Duitsland: Munchen, Keulen en Stuttgart

USA: San Francisco en New York

Canada: Toronto

Frankrijk: Parijs, Versailles, Lyon, Marseille en Nantes

Rusland: Sint Petersburg

Oostenrijk: Wenen en Innsbruck

Zwitserland: Zurich en Genève

 

Ten slotte heeft hij de kostuums voor de film L’allée du Roi van Nina Companèse ontworpen en is hij momenteel bezig met de voorbereidingen voor de decors en de kostuums van de opera’s Don Juan, Louise en La Veuve Joyeuse in de opera van San Francisco, evenals met diverse producties voor Belgische theaters.

Buiten 200 decors en 6000 kostuums, zorgde Thierry Bosquet voor talrijke muursschilderingen en decoraties in België, Italië, Frankrijk en Engeland. Hij realiseerde 7 schilderijententoonstellingen en is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een geïllustreerde publicatie over het verdwenen Versaille.

top