VIΙ. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα Προξενικά Mητρώα ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

1. Ισχύον ελληνικό διαβατηριο και το αμέσως προηγούμενο.
2. Permis de séjour πενταετούς ισχύος.
3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής μερίδας από την Ελλάδα.
4. Βεβαίωση μόνιμης σχέσης εργασίας, πέραν της διετίας, από τον εργοδότη του ενδιαφερομένου ή βεβαίωση από το chambre de commerce του Βελγίου για τους επιχειρηματίες ή αντίστοιχη βεβαίωση αρμοδίου επιμελητηρίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να πιστοποιείται η σχέση εργασίας πέραν της διετίας.
5. Βεβαίωση εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα (mutuelle) του Βελγίου, πέραν της διετίας.
6. Βεβαίωση από την εφορία (contribution) του Βελγίου για τα επίσημα χρόνια φορολογούμενης εργασίας η τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας (extraits de rôle) για δύο τουλάχιστον χρόνια.
7. Στοιχεία στρατολογικής κατάστασης για τους άρρενες (όλα τα άρρενα μέλη της οικογένειας) .
8. Αντίγραφο συμβολαίου αγοράς η ενοικιάσεως κατοικίας στο Βέλγιο.
9. Certificat de composition de ménage απo τη βελγική Commune.
10. Μία έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία ταυτότητας.
11. Διαβατήρια όλων των μελών τηs οικογένειας.
12. Η οικογενειακή εγγραφή γίνεται στο όνομα του πατέρα ή του συζύγου και όλα τα μέλη της οικογένειας εγγράφονται στον ίδιο αριθμό μερίδας στα προξενικά Μητρώα.